A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад дошкільної освіти «Росинка»
Маньківської селищної ради Черкаської області

Що маєте знати про виховання хлопчика

Дата: 14.02.2022 13:31
Кількість переглядів: 12

Народження сина - це велике щастя.  Для мами - опора і захист, для тата - можливість передати досвід.  Але що ж потрібно знати про виховання хлопчиків?

 

Для початку потрібно пам'ятати про різні вікові періоди:

 

👶 Від народження до 4 років - вік, коли хлопчик повністю пов'язаний з мамою.  Тут важливо передати хлопчикові любов і відчуття безпеки.  Ви вкладаєте в нього  "матрицю", яка визначатиме образ дій вашого сина на все життя.  Ще необхідно створити умови для активного пізнання світу.  Постійно осмикуючи "не лізь, впадеш, не чіпай, буде боляче" ми формуємо установку, що світ небезпечний, що не висовуйся.  Так от, можна все, що не загрожує життю!!!

 

З 4 до 10 років - віковий період, коли хлопчик вчиться бути чоловіком та все більше придивляється до батька і його вчинків.  З 4 років хлопчик ідентифікує себе з татом, тому важливо татові і синові мати спільні інтереси, справи, захоплення.  Якщо немає тата, це може бути дідусь, тренер, вчитель.

 

11-14 років - виховання дитини базується на принципах: "Ні" тотальним заборонам, аргументуйте свою позицію, залучайте до діалогу, спілкуйтеся.  Підліткові ще складніше, ніж вам, тому ваше завдання розуміти, а не читати нотації.  У цей період друзі виступають на перший план і до цього потрібно ставитися спокійно, давай впевненість, що ви завжди приймете і допоможете!

 

Помилки батьків у вихованні хлопчиків:

 

Придушувати енергію.

 

Надмірно опікати.  Батькам, а особливо мамам, так хочеться відгородити дитину від усього.  Багато мам відчувають дитини буквально частиною себе.  Однак це заважає становленню особистості чоловіки в майбутньому, коли дорослий чоловік залишається залежним від мами.

Виховання в стилі "ТиЖеМужчіна".  Це призводить до того, що характер деформується в бік придушення емоції, пасивної позиції і скутості.

 

"Не будь як батько".  Головна і сама жахлива помилка матерів - говорити при сина о мужчинах, а особливо про батька в зневажливому тоні.  Батько - частина хлопчика, і виходить, що погана його частина.  Тоді у хлопчика виникають проблеми з самооцінкою і самовідчуттям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора