A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад дошкільної освіти «Росинка»
Маньківської селищної ради Черкаської області

З якого в краще починати займатися тим чи іншим видом спорту?

Дата: 12.11.2021 15:22
Кількість переглядів: 49

З якого в краще починати займатися тим чи іншим видом спорту?

Наголосимо: йдеться саме про професійні заняття у спортивних секціях, а не про ама­торські, епізодичні чи оздоровчі тренування.

Легка атлетика — з 7 років. Це дуже природний вид спорту. Завдяки йому розвивається грудна клітка, формується правильне дихання, гармонійно розвива­ються всі групи м'язів.

Футбол — з 7-9 років. Це спорт для ді­тей, які можуть однаково добре управляти як правою, так і лівою руками і ногами.

Айкідо з 5-6 років. Сприяє гармо­нійному розвитку всіх м'язів тіла, а також правильного дихання, самодисципліни, вміння володіти собою, зміцнює віру в свої сили.

Плавання — з 7 років. Плавання по­зитивно впливає на основні показники фізичного розвитку людини: зріст, вагу, роботу серцево-судинної, нервової та м'язової систем, дихального апарату. Це також чудовий засіб профілактики та виправлення порушень постави, плоско­стопості.

Катання на ковзанах — з 6 років. Роз­виває спритність та рівновагу, зміцнює м'язи ніг і робить дітей стрункішими.

Гімнастика, акробатика — з 5-6 років. Роз­вивають гнучкість і спритність. Особливо корисні вони дівчаткам: заняття формують грацію, еле­гантність, упевненість жестів.

Волейбол, баскетбол — з 8-9 років. Вони активізують діяльність серця і кровоносних су­дин. Усі м'язи тіла гармонійно розвиваються. Ігри з м'ячем вчать спритності, швидкості реакції.

Бокс — з 11-12 років. Цей вид спорту сприяє гармонійному розвитку всіх м'язів тіла, вихован­ню дисципліни.

Теніс — з 12 років. Не бажано починати профе­сійно займатися ним раніше, оскільки при цьому одна половина тіла розвивається інтенсивніше, ніж інша. Важливо регулярно виконувати спе­ціальні вправи для розвитку всіх м'язів, інакше може сформуватися правобічний сколіоз хребта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора